Penicilium roqueforti

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 23,00 zł 23.00
ilość op.
dodaj do przechowalni

Opis

Kultura Penicilium roqueforti składa się ze ściśle wyselekcjonowanych szczepów Penicilium roqueforti, które użyte podczas produkcji serów pozwalają na uzyskanie niebieskozielonej marmurkowej struktury oraz charakterystycznego pikantno - grzybowego smaku.

Zastosowanie ma w produkcji serów z przerostem  pleśni, jak

  • Rokpol
  • Gorgonzola
  • Danablu
  • Stilton

 

Informacje o kulturze:

Kultura Penicilium roqueforti w postaci płynu przeznaczona do bezpośredniego zaszczepiania mleka.

Temperatura działania kultury:43oC

Dozowanie: 1 doza na 100 litrów mleka

Przechowywanie: w temperaturze - 18oC

 

Przy produkcji serów z przerostem pleśni kulturę Penicilium roqueforti należy połączyć        z kulturą Lyofast TW 31.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl