99,6% kupujących poleca tego sprzedawcę

Polecam876Nie polecam3

Zgodność z opisem
5
Koszt wysyłki
Obsługa kupującego
5

Witamy Państwa serdecznie w naszym sklepie internetowym.

Papryka słodka mielona

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 2,96 zł
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
2.96









ilość op.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Papryka słodka mielona


 

Charakterystyka:

Papryka jako przyprawa jest dobrze zmielonym, ususzonym proszkiem pochodzącym z różnych odmian (słodkich jak i ostrych), które różnią się wielkością i kształtem. Kolor zmielonej papryki może przechodzić od jasno czerwonego do ciemno czerwono-brązowego. Charakteryzuje się słodkim smakiem.

Korzystny wpływ na organizm człowieka:

Świeża czerwona papryka ma więcej witaminy C niż pomarańcza, ale bardzo wysoka temperatura niszczy większość witaminy C w papryce. Jest to jednak doskonałe źródło beta-karotenu, który organizm zmienia w witaminę A.

Zastosowanie:

Producenci żywności wykorzystują paprykę w serach, mięsach przetworzonych, sosach pomidorowych, zupach i  proszku chili. Stosowana jest także w gulaszach, leczo oraz w węgierskim Tokaniu (mięso krojone w wąskie paski, z dodatkiem wędliny, grzybów, pomidorów, przyprawiane papryką, pieprzem i majerankiem).

Szynka:

  • 1100  g szynki wieprzowej
  • 1 płaska łyżeczka soli peklującej
  • 1/4 łyżeczki papryki chili mielonej
  •  1 płaska łyżeczka młotkowanego pieprzu z kolendrą 
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  •   2 łyżki majeranku   
  •   5 ząbków czosnku   
  •   1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego                                                                                                                                                                  

Mięso umyć w zimnej wodzie, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawy wsypać do małej miseczki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystko razem wymieszać i mieszanką natrzeć mięso. Szczelnie owinąć mięso w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 3 dni. Po trzech dniach przełożyć mięso na folię aluminiową i ciasno owinąć. Przełożyć tak przygotowane mięso do blaszki, Podlać wodą tak, aby ta pokryła całe dno i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Po 10 minutach pieczenia zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec 70 minut. Podczas pieczenia podlewać wodą, tak aby cały czas woda pokrywała dno blaszki. Po tym czasie wyjąć mięso z piekarnika, wyciągnąć je z folii i położyć na duży płaski talerz aby odpoczęło.

 

W związku z nową ustawą od dnia 1 stycznia 2020r w przypadku braku informacji na złożonym zamówieniu o potrzebie otrzymania Faktury Vat takie zamówienie traktowane jest jako zwykła sprzedaż i będzie wystawiony paragon. Po realizacji zamówienia nie będzie możliwe wystawienie Faktury do takiego paragonu.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl