Mieszanka do kwaszenia ogórków

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 2,50 zł 2.50
ilość op.
dodaj do przechowalni

Opis

Tradycyjnym smakiem ogórków kwaszonych i sezonowych ogórków małosolnych zachwyca się każdy z nas.

Ogórki kwaszone i małosolne świetnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek, obiadu czy po prostu przekąska. Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannej recepturze opartej na świeżych ogórkach, odpowiednio dobranych proporcjach przypraw takich jak: chrzan, koper, gorczyca biała, czosnek oraz klasycznej zalewie solnej.

Ogórki małosolne są lekko słone i chrupiące, po wyjęciu ze słoika wyglądają właściwie tak jak ogórki kiszone, jedynie ich środek ze względu na krótki czas kiszenia pozostaje nieprzeźroczysty. Jest to nasz polski klasyk, który bardzo szybko można przyrządzić w domu.

Ogórki małosolne potrzebują zaledwie 3 dni, by w zalewie uzyskać idealny smak, natomiast ogórki kwaszone powinny być przechowywane w chłodnym miejscu przez kilka tygodni (ok. 20 dni).

Prosty przepis oraz gotowa receptura sprawią, że nawet początkujący w sztuce domowych przetworów poradzą sobie doskonale, a tak samodzielnie przyrządzone ogórki będą smakować jak u mamy.

Opakowanie 40g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl