Koagulant mikrobiologiczny Reniplus

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 85,00 zł 85.00




ilość op.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 6805-72229

Opis

Koagulant mikrobiologiczny w granulacie jest preparatem enzymatycznym czystości spożywczej, otrzymywanym w wyniku fermentacji Rhizomucor miehei. Koagulant ten zawiera enzym koagulujący mleko, specyficzną peptydazę, której skład aminokwasowy jest porównywalny z enzymami podpuszczki cielęcej.

Koagulant ten stosuje się do produkcji różnych typów sera.

Aktywność ≥2250

Dozowanie: 1 g na 20 l mleka

Zaleca się uprzednie rozpuszczenie koagulantu w przegotowanej i wystudzonej wodzie.

Koagulanty mikrobiologiczne (płynne i w granulacie) wykazują wiele zalet:

  • oszczędność kosztów
  • powszechność zastosowania
  • optymalna jakość sera
  • certyfikat Kosher/Halal
  • produkt wegetariański

 

Specyfikacja jakości dostępna na życzenie

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl