Koagulant mikrobiologiczny MicroClage - fiolka

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 0,75 zł 0.75
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Koagulant mikrobiologiczny w granulacie to preparat enzymatyczny czystości spożywczej otrzymany w wyniku fermentacji Rhizomucor miehei. Koagulant ten zawiera enzym koagulujący mleko, specyficzną peptydazę, której skład aminokwasowy jest porównywalny z enzymami podpuszczki cielęcej.

Koagulant ten stosuje się do produkcji różnych typów sera.

Aktywność ≥ 2200 IMCU/g (1:150 000 MCU)

Dozowanie: 1 doza na 20 litrów mleka.                                                                            

Zaleca się uprzednie rozpuszczenie koagulantu w przegotowanej i wystudzonej wodzie.

 

Koagulanty mikrobiologiczne (płynne i w granulacie) wykazują wiele zalet:

  • oszczędność kosztów
  • powszechność zastosowania
  • optymalna jakość sera
  • certyfikat Kosher/Halal
  • produkt wegetariański

 

Specyfikacja jakości dostępna na życzenie

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl