Koagulant mikrobiologiczny MicroClage

MicroClage - GAP food additives
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,99 zł 14,00 zł 8.99




ilość op.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

MicroClage koagulant mikrobiologiczny w płynie to preparat enzymatyczny czystości spożywczej otrzymany w wyniku fermentacji Rhizomucor miehei. Koagulant MicroClage zawiera enzym koagulujący mleko, specyficzną peptydazę, której skład aminokwasowy jest porównywalny z enzymami podpuszczki cielęcej.

Koagulant ten stosuje się do produkcji różnych typów sera.

Aktywność ≥ 750 IMCU/ml (1:51 000 MCU)

Dozowanie: 40 ml na 1000 litrów mleka

Zaleca się uprzednie rozcieńczenie koagulantu w przegotowanej i wystudzonej wodzie.

Koagulanty mikrobiologiczne (płynne i w granulacie) wykazują wiele zalet:

  • oszczędność kosztów
  • powszechność zastosowania
  • optymalna jakość sera
  • certyfikat Kosher/Halal
  • produkt wegetariański

 

Specyfikacja jakości dostępna na życzenie

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl