HL LYO

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 18,00 zł 18.00



ilość op.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

HL LYO składa się ze ściśle wyselekcjonowanych szczepów

  • Lactococcus lactis ssp. lactis
  • Streptococcus thermophilus

 

w celu zapewnienia jednolitej i kontrolowanej produkcji serów dojrzewających, jakimi są sery półtwarde o zawartości 45-50% wody, prasowane, charakteryzujące się oczkami średniej wielkości, uzyskanymi z masy nisko dogrzewanej.

Zastosowanie ma w produkcji sera:

  • Edamski
  • Gouda
  • Zamojski
  • Podlaski
  • Morski
  • Puławski
  • Mazdamer

 

Informacje o kulturze:

Kultura HL LYO w postaci liofilizatu przeznaczona do bezpośredniego dodania do mleka.

Temperatura działania kultury: 30-37oC

Przechowywanie w temperaturze >0oC

 

Opinie o produkcie (1)

23 lipca 2017

Szczepionki dobrej jakości, serki wychodzą wyśmienite.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl