Chlorek wapnia spożywczy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,00 zł 8.00
ilość kg
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 0029

Opis

Chlorek wapnia odgrywa dużą rolę w procesie koagulacji i tworzenia  się skrzepu. Chlorek wapnia dodawany jest przede wszystkim dla optymalizacji procesu produkcji sera i dla wyrównania wahań zawartości wapnia w mleku, wywoływanych przez czynniki sezonowe. Zawartość wapnia wpływa na proces i czas koagulacji, co oznacza, że dodatek chlorku wapnia pozwala serowarowi lepiej kontrolować proces przez utrzymywanie ustalonego czasu koagulacji.

Dozowanie: 2 g chlorku wapnia na 10 litrów mleka, po uprzednim rozpuszczeniu w przegotowanej wodzie. Chlorek wapnia dodaje się przed dodaniem jakichkolwiek kultur bakteryjnych i podpuszczki.

Skład:

  • zawartość CaCl2 - 78,37 %,
  • zawartość Na - 0,69 %,
  • zawartość Mg - 0,01 %,
  • Mg i sole alkaliczne - 2,17 %,
  • zawartość Fe - 3 ppm,
  • zasadowość - 0,14 %,
  • nierozpuszczalne cząstki - 0,03 %,
  • wielkość płatków - sito - 99,8 %,
  • pH 10.4 (5g/dm³ 20ºC).

 

Specyfikacja jakości dostępna na życzenie

Opinie o produkcie (2)

11 stycznia 2017

Jak najbardziej polecam produkty tego sklepu. Dziękuję za udane zakupy, pozdrawiam.

4 maja 2017

Polecam sklep, bardzo duży asortyment produktów, jak i fachowa wiedza na temat serowarstwa i nie tylko...

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl